Mijn woordenpassie en ik

Ik heb een neus voor woorden, dat klinkt natuurlijk heel gek. Toch is het zo en ik ben er trots op. Als kind speelde ik met woorden, maakte ik rake opmerkingen, kon ik grappig uit de hoek komen en werd er heel wat gelachen in huis. 

De humor liep als rode draad door ons ouderlijk gezin en toch was het niet altijd lachen geblazen. 

( met dank aan Annet voor de persoonlijke tekening )

 

Als ik nu, 58 jaar rijker terugkijk, dan is het wel die humor die mij heeft gebracht tot wie ik nu ben. Een echt mensenmens, met een creatieve pen, toneeltalent en gevoel voor verhoudingen. Ik kijk naar mensen, situaties, voel de sfeer goed aan en kan zo het papier verrijken met mijn gedachten, gevoelens en gebeurtenissen. 

 

Gebeurtenissen en momenten die heel uiteenlopend zijn. Zo ontstaan teksten om een kaart te verblijden, een moeilijke boodschap te delen, een feest te kleuren, een persoonlijke speech te creëren, een thema te promoten, een jubilaris in het zonnetje te zetten, een sinterklaassurprise te rijmen, een warme kerstgroet te laten schitteren, een compliment te omarmen, huisregels thuis of op het werk aan te scherpen, een Sarah of Abraham speciaal verrassen, een geboorte aan kondigen, kortom voor elke gebeurtenis en elk moment in ons leven, klim ik in de creatieve pen.

 

Ik wil mijn passie graag delen. Een beetje van mij en veel van jezelf!